Luovuus ja digitaalisuus verkkokurssi

Hyödynnä digitaaliset mahdollisuudet luovassa työssä

Digimagia -virtuaalioppimisympäristö on suunnattu sinulle luovien alojen osaaja, joka haluat itsenäisesti ja omaan tahtiin oppia kehittämään digitaalista palveluasi palvelumuotoilun keinoin. Oppimisympäristö on auki 24/7 ja voit aloittaa matkasi Digimagia-maassa milloin se sinulle parhaiten sopii!

Itsenäisesti suoritettavalla verkkokurssilla opit palvelumuotoilun perusteista sekä käyttämään palvelumuotoilun menetelmiä ja työkaluja oman digitaalisen palvelun kehittämiseen.

Digimagia -virtuaalioppimisympäristö koostuu ThingLink -alustalle rakennetusta Digimagia- maasta, josta löydät itsenäiseen opiskeluun sopivat palvelumuotoilun opetusvideot ja omaan kehittämistyöhösi liittyvän työkirjan. Tilassa on myös omat virtuaalihuoneet, joissa voit kohdata muita opiskelijoita ja esitellä omaa kehittämistyötäsi.
Keväällä 2023 järjestettiin lisäksi digitaalisiin palveluihin liittyviä webinaareja, joissa oli mielenkiintoisia alustajia ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa yhteisissä keskusteluissa. Käy tutustumassa tallenteisiin webinaarit -sivustolla

Suoritettuasi Digimagia -oppimiskokonaisuuden olet samalla tehnyt itsellesi digitaalisen palvelun toteuttamisssuunnitelman, saanut mahdollisuuden testata ideaasi ja saada palautetta siitä. Saat myös todistuksen matkastasi Digimagia-maassa. Digimagia -verkkokurssi on osallistujille maksuton.

Ps. jos olet vain kiinnostunut, miltä Digimagia-maa näyttää toteutukseltaan ja eri virtuaalioppimisympäristöiltään, niin olet myös tervetullut. Ole tässä tapauksessa yhteydessä petri.katajarinne@humak.fi tai ilmoittaudu normaaliin tapaan.

Sisällöt ja suoritustapa

Sisällöt: palvelumuotoilun perusteet, oman digitaalisen palvelun kehittämissuunnitelman laatiminen, tutustuminen erilaisten virtuaalimaailmojen mahdollisuuksiin.

Suoritustapa: Palvelumuotoilun ja digitaalisuuden videoaineistoihin tutustuminen ja oman kehittämissuunnitelman laatiminen oppimisalustalla. Kehittämissuunnitelman tehneet saavat osallistumistodistuksen verkkokurssin suorittamisesta. Jos haluat hyödyntää verkkokurssin suorittamista omissa opinnoissasi, niin sovi tästä etukäteen ohjaajasi kanssa. Verkkokurssi on noin 1 – 2 opintopisteen laajuinen riippuen millä laajuudella teet omaa kehittämistyötäsi (1 opintopiste 27 tuntia opiskelijan työtä).

Aikataulu

Oppimisalusta on avoinna ja voit aloittaa matkasi oppimisalustalla, Digimagia-maassa, milloin vain ja edetä omaan tahtiisi. Verkkokurssin suorittamiselle ei ole aikarajaa. Verkkokurssi on avoinna vuoden 2024 loppuun asti.

Ilmoittautuminen verkkokurssille

Ilmoittaudu alla olevan painikkeen kautta Digimagian Luovuus ja digitaalisuus verkkokurssille. Verkkokurssi on osallistujille ilmainen. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, josta löydät linkin virtuaaliseen oppimisympäristöön Digimagia-maahan. Muista tarkistaa roskapostikansio, jos sähköposti ei ala kuulua.

ILMOITTAUDU VERKKOKURSSILLE

Digimagia-maan matkaopas

Digimagia-maan portille saavuttuasi näet ympärilläsi i -ikonilla varustettuja inforuutuja. Saat ne auki klikkaamalla ruutua. Sieltä löydät lisätietoa ja opastusta. Jokaisessa Digimagia-maan tilassa on oma inforuutunsa. Se toimii oppaanasi koko Digimagia-maan vierailun ajan.

Kuva Digimagia-maan portilta info-symboleista. Kuvassa Digimagia-maan kyltti ja ihmishahmoja.

Digimagia-maan videot

Digimagia-maassa opit palvelumuotoilun perusteet lyhyiden ja mielenkiintoisten opetusvideoiden avulla. Videot perustuvat Digimagia -hankkeessa vuonna 2022 pidettyihin palvelumuotoilun webinaareihin. Videot ovat suurimmaksi osaksi tekstitetty suomeksi.

Digimagia-maa. Kuvassa videoiden symboleja ja tekstiruutuja videoiden sisällöistä. Kuvassa ihmishaho istuu penkillä

”Oma suunnitelma”

Videoiden lisäksi pääset harjoittelemaan palvelumuotoilun työkaluja omassa työkirjassa nimeltä ”Oma suunnitelma”, joka seuraa palvelumuotoiluprosessin tuplatimantti -mallia. Voit käyttää työkirjaa joko oman oikean digitaalisen palvelun kehittämiseen tai voit harjoitella palvelumuotoilun työkalujen käyttöä keksimällä jonkin oman kuvitteellisen esimerkin. Työkirjan täytettyäsi saat verkkokurssista osallistumistodistuksen.

Digimagia-maa Oma Suunnitelma työkirjan symboli. Kuvassa pöytä ja kolme tuolia sekä kaksi istuvaa ihmishahmoa

Voit suorittaa verkkokurssin Digimagiamaassa omaan tahtiisi. Oppimisympäristö toimii parhaiten tietokoneen selaimella.

Digimagia-maasta löydät seuraavat alla olevat videot:

1. Mikä on palvelu? (Portti)

2. Palvelumuotoilu tuplatimantilla (Portti)

3. Sosiaalisen median tavoitteellinen hyödyntäminen (Jazz-klubi)

4. Palvelumuotoilumenetelmä: Havainnointi (Tori)

5. Palvelumuotoilumenetelmä: Käyttäjäpersoona (Tori)

6. Palvelumuotoilumenetelmä: Palvelupolku (Tori)

7. Palvelumuotoilumenetelmä: Prototypiointi (Työpaja)

8. Digitaaliset palvelukokemukset (Tori)

9. Digitaaliset teknologiat palvelualustoina (Tori)

10. Palvelumuotoilumenetelmä: Kilpailija-analyysi (Tori)

11. Palvelumuotoilumenetelmä: Tavoitemielikuva (Tori)

12. Palvelumuotoilumenetelmä: Analogiat (Pensaslabyrintti)

13. Palvelumuotoilumenetelmä:  Paperiprototyyppi (Työpaja)

14. Digitaaliset innovaatiot eri alojen rajapinnoilla (Tori)

15. Palvelumuotoilumenetelmä: Kehystäminen yhteiskehittämisessä (Jazz-klubi)

16. Palvelumuotoilumenetelmä: Muotoilun ajurit (Jazz-klubi)

17. Palvelumuotoilumenetelmä: Yhteiskehittäminen (Jazz-klubi)

18. Palvelumuotoilumenetelmä: Kokeilut (Jazz-klubi)

19. Digitaalinen tulevaisuus: Digitaalinen palvelumuotoilu luovilla aloilla (Portti)

20. Palvelumuotoilumenetelmä: Käsitteet ja mallit (Pensaslabyrintti)

21. Palvelumuotoilumenetelmä: Strateginen tavoitteenasettelu (Pensaslabyrintti)

22. Palvelumuotoilumenetelmä: Palvelukonsepti (Pensaslabyrintti)

23. Palvelumuotoilumenetelmä: Kehollinen ajattelu (Työpaja)

Johdanto liiketoiminnan suunnitteluun (Työpaja)

Esimerkkejä digitaalisista palveluista (Kahvila):

Art-Hub taidekurssit

Vapaatyylisessiot

Tanssistudio Flama

Digitaaliset alustat ja työkalut (Työpaja):

Polygonistriimaus

Mozilla Hubs

Artitive

Digimagia-webinaarit (Kahvila)