Kurssit ja valmennukset

Keväällä järjestetään kaksi erillistä koulutusta:

Luovuus ja digitaalisuus -verkkokurssi 7.2.-16.5.2023

Kehitä oma digitaalinen palvelusi -valmennuskurssi 7.2.-16.5.2023

Luovuus ja digitaalisuus -verkkokurssi 7.2.-16.5.2023

Lisätietoa verkkokurssista

Hyödynnä digitaaliset mahdollisuudet luovassa työssä

Digimagia -virtuaalioppimisympäristö on suunnattu sinulle luovien alojen osaaja, joka haluat itsenäisesti ja omaan tahtiin oppia kehittämään digitaalista palveluasi palvelumuotoilun keinoin.

Oppimisympäristössä opit palvelumuotoilun perusteista sekä käyttämään palvelumuotoilun menetelmiä ja työkaluja oman digitaalisen palvelun kehittämiseen.

Digimagia -virtuaalioppimisympäristö koostuu ThingLink -alustalle rakennetusta Digimagia- maasta, josta löydät itsenäiseen opiskeluun sopivat palvelumuotoilun opetusvideot ja omaan kehittämistyöhösi liittyvän työkirjan. Tilassa on myös omat virtuaalihuoneet, joissa voit kohdata muita opiskelijoita ja esitellä omaa kehittämistyötäsi.
Keväällä 2023 järjestetään lisäksi digitaalisiin palveluihin liittyviä webinaareja, joissa on mielenkiintoisia alustajia ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa yhteisissä keskusteluissa.

Suoritettuasi Digimagia -oppimiskokonaisuuden olet samalla tehnyt itsellesi digitaalisen palvelun toteuttamisssuunnitelman, saanut mahdollisuuden testata ideaasi ja saada palautetta siitä. Saat myös todistuksen matkastasi Digimagia-maassa. Digimagia -verkkokurssi on osallistujille maksuton.

Sisällöt ja suoritustapa

Sisältöt: palvelumuotoilun perusteet, oman digitaalisen palvelun kehittämissuunnitelman laatiminen, tutustuminen erilaisten virtuaalimaailmojen mahdollisuuksiin.

Suoritustapa:
• aineistot ja tehtävät, itsenäinen työskentely ThingLink -alustalla. Alusta aukeaa 7.2. Lähetämme ilmoittautuneille rekisteröitymisohjeet ennen tätä.
• viikottaiset perjantai-klinikat klo 14-15 Kumospacessa (virtuaalinen kokousalusta), vapaamuotoiset vertaistapaamiset verkkokurssilaisille, ohjaaja paikalla
webinaarit Zoomissa – Voit osallistua myös vain yksittäiseen webinaariin (saat linkin ilmoittautumisen jälkeen)

Aikataulu

Verkkokurssin kaikille avoimet ja maksuttomat webinaarit klo 13-15 / Zoom. Katso tarkemmat sisällöt webinaarit -valikosta. (lähetämme linkin ilmoittautuneille)
Helmikuu
Tiistai 7.2. Digitaaliset palvelut liiketoimintana
Keskiviikko 14.2. Pelillistäminen ja vuorovaikutus digitaalisilla alustoilla
Tiistai 28.2. Video, ääni ja teksti digitaalisilla alustoilla
Maaliskuu
Tiistai 14.3. Digitaaliset alustat
Tiistai 28.3. Hinnoittelu ja ansaintamallit
Huhtikuu
Keskiviikko 12.4. Yhteiskehittämisen teknologiat ja työkalut
Tiistai 25.4. Digitaalisen palvelun ostaminen
Toukokuu
Tiistai 9.5. Verkkokaupat ja maksupalvelut
Tiistai 16.5. Digitaalisen markkinointi ja myynti

Ilmoittautuminen kevään kurssille on avoinna Ilmoittautuminen-sivulla!
Tiedustelut: petri.katajarinne@humak.fi

Kehitä oma digitaalinen palvelusi -valmennuskurssi 7.2.-16.5.2023

Maksuttomalla Digimagia -valmennuskurssilla pääset yhdessä muiden osallistujien kanssa ohjatusti toteuttamaan oman digitaalisen palvelun kehittämisprojektin palvelumuotoilun avulla. Valmennuskurssilla pääset käytännössä hyödyntämään Digimagia -verkkokurssilla oppimaasi palvelumuotoiluosaamista omaan kehittämisprojektiin, oli se sitten digitaalisen palvelun kehittäminen tai esimerkiksi omien kotisivujen tai sosiaalisen medioiden kanavien rakentaminen.

Valmennuskurssi toteutetaan etävalmennuksena Zoom -alustalla. Valmennuskurssi sopii erityisen hyvin myös maahanmuuttajataustaisille luovan alan, esimerkiksi taide- ja kulttuurialan, osaajille, sillä kurssilla käytettävät materiaalit ovat helppoa suomenkieltä, samoin valmennuksessa otetaan huomioon osallistujien kielitaito. Valmennuskurssi on myös oivallinen keino verkostoitua muiden luovan alan osaajien kanssa.

Sisällöt ja suoritustapa

Sisällöt: Oman henkilökohtaisen kehittämisprojektin toteuttaminen palvelumuotoiluprosessia noudattaen. Valmennusohjelma perustuu palvelumuotoilun tuplatimantti -prosessiin. Tutustu siihen ennakolta oheisen linkin videon kautta. Voit myös lukea tuplatimantin vaiheista täältä. Valmennuskurssilla tutustutaan myös erilaisiin digitaalisiin markkinointikanaviin.

Suoritustapa:
• aineistot ja tehtävät, itsenäinen työskentely ThingLing -alustalla, ryhmätyöt, vertaisopettaminen, osallistuminen valmennustapaamisiin
• viikottaiset perjantai-klinikat klo 14-15 Kumospacessa (virtuaalinen kokousalusta), vapaamuotoiset vertaistapaamiset verkkokurssilaisille, ohjaaja paikalla
webinaarit Zoomissa

Aikataulu

Etävalmennus / Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Helmikuu
8.2. (klo 17-20) Tutustuminen, oman projektin asettaminen
15.2 Tuplatimantti: Tutki ja kartoita

Maaliskuu
1.3. Workshop (www-sivut)
15.3. Tuplatimantti: Ymmärrä ja määrittele
29.3. Workshop (hakukoneoptimointi)

Huhtikuu
12.4. Tuplatimantti: Kehitä ja ideoi
26.4 Workshop (sosiaalisen median kanavat)

Toukokuu
10.5. Tuplatimantti: Toimita ratkaisu
16.5. Grande Finale: Lopputöiden esittely

Perjantaiklinikat joka perjantai klo 13-14 Kumospace

Ilmoittautuminen kevään kurssille ja webinaareihin on avoinna Ilmoittautuminen -sivulla Tiedustelut: petri.katajarinne@humak.fi